Satojen henkilöiden tilaisuuksissa kauniin kuuloisen äänesi kuuntelijoiden korviin saattaminen voikin osoittautua melkoisen tuskaiseksi. Varsinkin kun tarkoituksena olisi saada ihmiset ympärillä kuuntelemaan.

The Case

Helmikuussa olimme mukana Kauppakeskus Sepässä järjestettävässä tapahtumassa. Kauttamme keskukseen vuokrattiin äänentoisto musiikkiesityksille, sekä mikrofonit kuuluvia juontoja varten. Eli voisi siis sanoa, että ”peruskauraa”. Samalla meillä oli oiva tilaisuus esitellä palveluitamme sadoille ihmisille.

Itse Case, mistä haluaisin nytten puhua, liittyy samassa tilaisuudessa olleeseen Jigotai Ry:n toimintaan. Jigotai Ry on Keski-Suomen suurin ja vanhin budo- ja kamppailulajien erikoisseura, jonka jäsenet voivat harrastaa monipuolisesti eri kamppailulajeja aloittelijasta kilpatasolle asti. Tällä hetkellä Jigotaissa voi harrastaa aikidoa, iaidoa, judoa, ju-jutsua, karatea, kickboxingia, taidoa ja taijia.
Yhdistyksen jäsenet esittivät taitojaan kauppakeskuksen lattiatasolla jumppapatjojen päällä. Tapahtuman alusta asti heidän esityksensä olivat yksi mielenkiintoisemmista ja keräsi ympärille paljon silmäpareja.

Hannu, joka juonsi yhdistyksen ohjelmanumeroita tuli pyytämään meiltä, että josko saisivat mikrofonia lainaan. Kyllähän se meille vaan passas!

Huomion herättäminen

Event Flow:n DJ soittamassa musiikkia tanssiesityksiin

Vaikkakin Hannu oli juontanut ohjelmaa ilman mikrofonia, niin ihmiset kyllä seurasi. Itse huomattava ero tuli ”kiireisten” ohikulkevien ihmisten kohdalla, jotka kuulivat puheen kaiuttimien kautta pitkälle kauppakeskuksen käytäville. Yleisö käytännössä moninkertaistui ihan vain sen ansiosta, että ääni herätti huomion.  Siinä hetkessä kunnollisen äänentoiston vaikutukset olivat suorastaan käsin kosketeltavissa.  Mietinkin, että miten hyvä lisä äänentoisto oikeasti on, jos mukana vähänkään ohjelmallista toimintaa.

Näin melkein puoli vuotta myöhemmin ajattelin sitten kysellä Hannulta itseltään kyseisestä tapahtumasta, jotta saisin kirjoitettua tämän postauksen

”Äänentoiston ansiosta näytösten huomioarvo parani selvästi. Kuuluva juonto oli selkeä merkki siitä, milloin esitys on käynnissä ja yleisö pysähtyi seuraamaan sitä kiinnostuneena”

Mitkä olivat Yhdistyksenne tavoitteet Sepässä esiintymiselle?

Monelle ihmiselle voi olla suuri kynnys tulla varta vasten seuraamaan lajinäytöksiä kamppailusaleihin. Sepän Harrasta! -päivät tarjosi hyvän mahdollisuuden esitellä budo- ja kamppailulajiharrastusta lähellä ihmisiä. Kauppakeskuksen rennot puitteet mahdollistivat sekä näytökset, että yleisön kokeilutuokiot.

Mitä huomattavaa eroa kunnollinen äänentoisto antoi teidän tapauksessa?

Äänentoiston ansiosta näytösten huomioarvo parani selvästi. Kuuluva juonto oli selkeä merkki siitä, milloin esitys on käynnissä ja yleisö pysähtyi seuraamaan sitä kiinnostuneena. Juonnon ansiosta yleisö myös tiesi paremmin, mitä missäkin esityksessä tapahtuu. Selkeä juonto ja äänentoisto toivat esittelypisteelle näkyvyyttä ja uskottavuutta.

Pääsittekö tavoitteeseen?

Esittelypiste ja näytökset vetivät mukavasti yleisöä, ja moni jäi kyselemään lisätietoa peruskursseista tai harrastamisesta yleensä. Koska kevään kurssit olivat näytöksen aikaan jo käynnissä, välitöntä vaikutusta uusien harrastajien määrään ei ole tiedossa. On toki mahdollista, että joku näytöksestä kipinän saanut aloittaa oman budoharrastuksensa tulevana syksynä.

Loppusanomat ns. Summa summarum

Kuten aiemmin mainitsinkin, niin kunnollisen äänentoiston vaikutuksen huomasi oikein selkeästi ja niin huomasi varmasti moni muukin. Voitkin miettiä, että voisiko äänentoistoa käyttää hyödyksi sinun tilaisuudessasi!

Seuraavaan kertaan!

 

 

Häiden järjestäminen, Juhlien järjestäminen

Miska